Ventilatie

Ventilatie

Ventileren

Door goed te stoken en te ventileren zijn veel vocht- en ook schimmelproblemen te minimaliseren of zelfs geheel te voorkomen. Vooral het juist ventileren van kelders en andere veelal onverwarmde ruimtes is hierbij een uitdaging. Daarom hebben een speciaal ventilatiesysteem voor kelders ontwikkeld en plaatsen wij ook bijvoorbeeld decentrale WTW systemen.

Bedi Dry

In het kelderbereik van de woning is er de problematiek van condensatie. Condensatie treedt op zodra de dauwpunttemperatuur wordt bereikt. Het bereiken van de dauwpunttemperatuur hangt af van de hoogten van de relatieve luchtvochtigheid, temperatuur en oppervlaktetemperatuur.

Het ventileren van een kelder is zeer complex. Vaak wordt bij een hoge vochtbelasting in een kelder getracht door middel van het ventileren van de kelder , de vochtbelasting te verlagen. Echter zodra de buitenlucht meer vocht (absolute luchtvochtigheid) bevat dan de lucht in de kelder, wordt mede als gevolg van het hygroscopisch gedrag van de zouten en het condenseren van de vochtbelaste lucht op de koude kelderwanden/vloer, de kelder juist bevochtigd. Met andere woorden het ‘traditioneel’ middels een mechanische of natuurlijke ventilatie ‘rondpompen’ van lucht, werkt dus averechts en maakt uw kelder vochtig.

Hoe dan wel? Dit kan met de inzet van een dauwpunt gestuurd ventilatiesysteem. Lees hier meer over in onze folder over Bedi Dry. 

Download onze folder over Bedi Dry