Coatingsystemen

Coatingsystemen

Coatingssystemen worden ingezet voor veel verschillende toepassingen. Van extreem zwaar belaste parkeergarages tot balkon- en galerijvloeren.

Bij de keuze voor een type coatingssysteem zijn de omstandigheden waaraan het systeem wordt blootgesteld bepalend. Door de dagelijkse blootstellingen aan bijv. thermische, chemische en mechanische belastingen worden parkeergarages en de parkeerdekken zwaar belast, slijten en worden op den duur aangetast of beschadigd. De belastingen ontstaan o.a. door het naar binnen rijden van water en in de winter met dooizout. Bovendien verhogen auto’s de concentratie CO₂ extreem door uitlaatgassen. Verder leidt het berijden van de betonvloeren tot lichte bewegingen met als resultaat fijne scheurvorming. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen makkelijker indringen en het betonijzer en beton aantasten en beschadigen.

Met het aanbrengen van de coatingssystemen ontstaat niet alleen esthetische een nette eindafwerking maar wordt de constructie duurzaam beschermd. Daarom werken we niet alleen met gecertificeerde producten, maar ondersteunen wij u ook met onderzoek en advies voor het in stand houden en onderhoud, zodat het concept een duurzame oplossing biedt voor alle niveaus.

Het vernieuwen van de coating is vaak ook het moment om voegovergangen aan te pakken. Hiervoor maken wij gebruik van de Floorbridge voegprofielen, waarmee in alle omstandigheden een geleidelijke voegovergang wordt gerealiseerd.