Binnenisolatie

Bij veel monumentale panden is isolatie een probleem. Bedi Vochttechniek heeft daarvoor een oplossing gevonden. Het nieuwe binnenisolatiesysteem Remmers iQ-Therm verbindt de op capillariteit berustende calcium-silicaatstoffen met die van de hoge warmte-isolerende, organische schuimen met een vochtbufferende absorptielaag. Zo wordt het vocht gereguleerd en schimmelvorming voorkomen.

Kenmerken
Het systeem bestaat uit een warmte-isolerende polyurethaan schuimplaat voorzien van op afstand afstand aanwezige verticale kanaaltjes. Deze zijn fabrieksmatig met een speciaal, hoog capillair actief, mineraal materiaal gevuld. De platen worden aangebracht met de poreuze, minerale, lichte mortel. Deze mortel vormt een vochtbufferende absorptielaag, die de luchtvochtigheid reguleert. Binnen ontstaat zo een aangename temperatuur en de muur is beschermd tegen schimmelvorming. De lambdawaarde is 0,031 W/mK. De vormstabiele plaat weegt ongeveer 1,6 kg/m² en is daardoor gemakkelijk te verwerken.

Toepassing
De iQ-Therm is in alle gebouwen en woonruimtes toe te passen. Aan de buitengevel verandert niets en omdat de platen niet dik zijn, is het gemakkelijk te gebruiken. Dat kan voor de hele ruimte, maar iQ-therm is ook geschikt voor het gedeeltelijk isoleren van de binnenruimte. Omdat het systeem tegen de binnenzijde van de buitenwanden komt, verandert er niets aan de gevel. Daarmee is het product geschikt voor gezichtsbepalende gebouwen, zoals historische monumentale buitengevels.

iQ-Therm informatie
iQ-Therm aanbrengen