Betonreparatie

In betonwerk zowel bestaand als nieuw kan door verschillende oorzaken van buitenaf (weersinvloeden, carbonatatie, belastingen, verwerking, dagelijks gebruik) schade optreden. Ook hierbij geldt dat de oorzaak van de betonschade moet worden vastgesteld, om de gepaste oplossing te kunnen toepassen. Door ons wordt dan ook altijd vooraf een visuele inspectie uitgevoerd, eventueel aangevuld met specifiek onderzoek. Het uitvoeren van betonreparaties kan handmatig of als spuitbeton (droog of nat) worden uitgevoerd.

In de betonreparatie zijn verschillende stappen te onderscheiden:

  • ondergrondvoorbehandeling, zoals verwijderen van loszittende delen, reiniging en ontdoen van oude verflagen, coatings, etc. en het aanbrengen van corrosie-bescherming op eventueel aanwezig wapeningsstaal)
  • het vullen van beschadigingen en gaten
  • eventueel constructief herstel van de be-schadigde oppervlakken, eventueel d.m.v. injecteren of versterken door lamineren
  • het egaliseren van de aanwezige beton-oppervlakken
  • het aanbrengen van een oppervlakte-bescherming, naar gelang de situatie kan dit in de vorm van een hydrofoberende grondering, hydrofoberende impregnering, betoncoating of anderszins. Natuurlijk alles op de gewenste kleur en structuur af te werken

Ook hebben wij een nieuwe toepassing ontdekt en ontwikkeld voor het duurzaam beschermen van een betonconstructie inclusief een estehische afwerking: Pebble dashing. 

De betonconstructie wordt voorzien van een extreem beschermende mortel waarna er, in de laatste laag, grind wordt aangebracht. Hierbij zijn vele verschillende kleuren mogelijk. Voor meer info kunt u onze onderstaande promotiefilm bekijken. 

Pebble Dashing